Снимка Пиксабей, архивЗа неочакван проблем са алармирали жители на Варна. Със затоплянето

...
Снимка Пиксабей, архивЗа неочакван проблем са алармирали жители на Варна. Със затоплянето
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в центъра на Варна

Снимка Пиксабей, списък

За неочакван проблем са алармирали поданици на Варна. 

Със стоплянето на времето зачестяват сигналите за змии във Варна и в околните обитаеми места.  Влечугите могат да бъдат видени даже в централните елементи на града. Само през последните няколко дни са регистрирани 5 сигнала.

Три от змиите са уловени от експерт, с който Община Варна следва да подписа контракт за летните месеци. На плажа или в парка срещата със змиите съвсем постоянно провокира боязън и отрицателни страсти. Хората обаче би трябвало да знаят, че множеството от влечугите са изцяло безобидни.

" Тук няма отровни, само че предходната година хванах една отровна пепелянка ", описа пред Българска национална телевизия ловецът на змии Боян Благоев.

Той познава държанието на змиите и постоянно се отзовава на сигнали. Уловените влечуги пуска измежду природа отвън града.

Ако видите змия, той поучава да подадете сигнал на телефон 112 и да не се пробвате да се справите сами.

" Две обратно, по-добре. Животното повече го е боязън в сравнение с нас ", споделя Благоев.

При близка среща със змия реакциите на хората са разнообразни. У нас се срещат 17 типа змии, само че единствено при два от тях отровата е рискова за индивида. Това са усойницата и пепелянката. Ако въпреки всичко ви ухапе змия, безусловно потърсете лекарска помощ.

" Веднага се отива в Спешна помощ и по този начин. Това е най-правилният вид ", сподели ловецът на змии Боян Благоев.

Ловецът на змии поучава през летните месеци да сме деликатни при разходки навън и при работа в градина, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР